Eerste buitenduik 1-ster opleiding

Zaterdag 10 juni een belangrijke dag voor de één-sters cursisten. Na vele weken van theorielessen en oefenen in het zwembad is het dan eindelijk zover: de eerste duik in buitenwater. ’s Morgen om 8 uur alle mensen en spullen bij het zwembad in Wageningen verzameld en daarna in prima stemming naar duikcentrum “De Beldert” bij Zoelen getogen.

Het weer werkt ook nog mee; al bij aankomst bij De Beldert een lekker zonnetje aan de hemel en het water ziet er zeer helder uit. De omstandigheden kunnen niet beter!

Rond tien uur gaan de vier cursisten, Ellen, Tjitske, Jochem en Teun samen met instructeurs Miep en Tom het water in voor de eerste duik deze dag. Tijdens deze eerste duik worden er geen bijzondere oefeningen gedaan; gewoon lekker relaxed wennen aan de uitrusting en nieuwe omgeving. Na bijna een uur verschijnen de zes, nu breed glimlachende gezichten weer boven water; een geweldige ervaring rijker. Het water is aangenaam van temperatuur, het zicht prima en er is aardig wat onderwaterleven gezien waaronder karper, baars, kreeftjes en talloze kokerjuffers.

Eenmaal het water uit wordt de duik geëvalueerd, gegeten en gedronken en wordt de volgende duik van deze dag voorbereid.

Rond 13:00 uur gaat ieder wederom te water. Deze keer worden er, in alle rust, een aantal vaardigheden geoefend die eerder ook al in het zwembad zijn geoefend. De nieuwe omstandigheden maken dat het nu wel een beetje spannender is. Tijdens deze duik zijn o.a. de afdaling, masker klaren en de opstijging geoefend. Na een goede drie kwartier is iedereen weer boven. Ook nu wordt de duik uitgebreid geëvalueerd en rond 15:00 uur zijn de spullen weer in de auto’s geladen en vertrekt iedereen met een voldaan gevoel weer naar huis.Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.